Cara Panjangkan / Sambung Iklan fbads

Image may contain: 4 people, including Najmi Adnan, people sitting and indoor

Salah satu content dalam Group Coaching Adspro, kami ada tunjukkan macam mana nak panjangkan iklan sedia ada yang ok.

Ye, bila ads yang kita buat tu sampai END DATE, kita tak perlu pun sebenarnya buat ads baru.

Cukup kita panjangkan ads sedia ada sahaja!!

Step nak sambung ads mudah sahaja.

  1. Pastikan kita dah masuk Ads Manager
  2. Kemudian klik nama Campaign supaya kita berada di dalam Adset
  3. Di bahagian Adset, cari column SCHEDULE dan tekan pada icon pensel.

Lepas dah tekan icon pensel tadi, kita boleh masukkan END DATE baru.

Dekat sini masukkan lah end date yang lebih kehadapan berbanding tarikh sekarang. Lepas kita ubah end date tadi, ads kita akan terus jadi ACTIVE semula.

Best kan? Tak perlu buat ads baru pun.

Nak jadi betul-betul faham teknikal fbads? Klik butang di bawah untuk info Group Coaching Fbads bersama team Adspro.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top