landing page ikdar

KELEBIHAN BELAJAR DI IKDAR

SUASANA PEMBELAJARAN TERKAWAL

Di dalam buku “Mind in the making” tulisan Ellen Galinsky menyatakan bahawa:“ Semakin ramai pengkaji berkaitan pendidikan ditemuduga, semakin saya yakin bahawa FOKUS dan KAWALAN DIRI merupakan skill penting dalam kehidupan….”Jadual aktiviti, pengawasan dari ustaz-ustaz dan warden dapat membantu pelajar IKDAR lebih fokus menghabiskan silibus demi silibus pelajaran yang telah ditetapkan.Jumlah pelajar yang dalam kuantiti sekitar 100 sahaja memudahkan tugas mengawal dan mendidik anak-anak. Insyallah, Lecturer dan pelajar akan lebih mudah bergaul sekaligus melancarkan lagi proses mereka untuk fokus.

KOS SARA HIDUP

Untuk makluman, Taiping (Perak) kos sara hidup adalah LEBIH RENDAH berbanding di kawasan bandar-bandar besar serta pesat.Ya, menghantar anak bukan sekadar perlu dilihat dari sudut bayaran yuran, malahan ia juga bersangkut paut dengan perbelanjaan anak-anak kelak.Kos sara hidup di bandar besar seperti di Kuala Lumpur, Pulau Pinang dan Selangor sememangnya tinggi. Dengan menghantar anak ke IKDAR ia sedikit sebanyak mampu membantu mengurangkan bebanan perbelanjaan anak setiap bulan. 

Diploma tanpa SPM

Ini yang selalu ditanya oleh ibu bapa, ” Bolehkan ambil diploma tanpa SPM? “Jawapn kami, ya boleh!Kemudian mereka bertanya lagi, ” Bagaimana boleh jadi begitu? Bukankah SPM perlu ada juga?”Jawapannya, IKDAR menjalin kerjasama dengan Jabatan Pembangunan Kemahiran untuk membolehkan anak-anak mendapatkan  sijil SKM yang sama tarafnya dengan diploma malahan ianya diiktiraf.” Apa kebaikan SKM?”Kebaikannya adalah apabila anak-anak ingin menyambung pengajian ke tahap ijazah sijil ini boleh dipakai untuk memohon.

APA KATA MEREKA

DAFTAR SEKARANG!

IKDAR menawarkan Pensijilan Program Penuh Pengajaran Tahfiz bagi lelaki dan perempuan.

  • Kekosongan pelajar perempuan : 18 orang
  • Kekosongan pelajar lelaki : 75 orang

PENDAFTARAN SESI MEI 2019 KINI DIBUKA

SYARAT : Wajib minimum hafal 10 juzuk 

Get Early Access to Our New App!

Beta access available for iOS and Android platforms. Access keys are limites, so sign up today to reserve your spot!

Be among the first to use our upcoming app and help us create something even better and more powerful by providing your unique feedback in our early member forums. Sign up today to get access!

Enter your slogan or tag-line here.

Copyright 2017, Company Name – Disclaimer

Created with Thrive Architect