fbpx

Teknik lpv

Sampai bila nak runsing. Jangan kata untung, nak cover kos ads pun belum tentu cukup bila lead tak masuk sikit sangat. Pelik kan, padahal link click ramai je. Sebaliknya whatsapp yang betul-betul masuk sangat menyedihkan.

Dulu copywriting dan gambar yang sama, result lead macam air. Tapi semenjak dua menjak ni, apehal haa. Fesbuk macam nak boikot je bisnes kita. Anda pun mesti sedang rasa macam tu kan? Kadang-kadang macam nak give up pun ada.

Tapi pelik jugak bila tengok ada je orang lain yang sale masih ok melalui ads.

Ok, kalau nak tahu, kebanyakan yang sale ok tu mungkin brand mereka dah betul-betul strong. Bila brand kuat, customer yang loyal pun ramai, mereka ni tak terkesan sangat dengan algorithm ads.

Sebaliknya berlaku apabila kita hanya lah level bilis. Whatsapp load slow sikit jer, terus prospek yang klik patah balik. Itu belum lagi part yang prospek klik link wasap, tapi end up tak keluar apa-apa. Teknikal error gitu. Sedih kan. Benda ni dah selalu jadi sejak masuk 2022.

Satu lagi kumpulan yang masih dapat lead wasap yang ok, ialah mereka yang sudah mula menggunakan Teknik LPV semasa setting ads. Walaupun page masih baru dan tiada likers, mereka yang guna teknik ini insyaAllah akan mula rasa perubahan lead wasap yang masuk sekiranya copywriting dan gambar yang mereka pilih sudah ok.

Ini kes studi salah seorang klien servis ads team Adspro setelah kami gunakan Teknik LPV untuk beliau.

Testimoni

RM17 harga super early bird – sold out

RM27 harga early bird – sold out

RM37 harga pre-launch

RM97 harga launch (bermula 19 Mac 2022)

BONUS

video copywriting

UPSELL

weapon ads